Het Fruitproject

Doel
Met het fruitproject hebben we als doel om gezond eten onderdeel te maken van het schoolbeleid. Door de gewoonte van een gezond tussendoortje te verankeren in het schoolbeleid wordt een belangrijke basis gelegd voor een gezond eetgedrag. Deze verandering is vaak een complex traject. Fruit in de klas adviseert, ondersteunt en faciliteert bij dit proces.

De basis
De basis van het fruitproject is een mand gevuld met handfruit en snackgroenten. De kinderen eten tijdens de kleine pauze gezamenlijk van het fruit en groenten uit deze mand. Het is een makkelijke en goede manier om kinderen gezonder te laten eten en andere smaken te laten ervaren. Uit ervaring blijkt dat zelfs de 'kritische' eters meedoen, want "zien eten, doet eten".

Een voorbeeld
Het fruitproject op de openbare Jenaplanschool de Hasselbraam in Leiderdorp was bijzonder succesvol. Het kreeg daar de passende naam 'Hasselfruit' en na een proefperiode van zes maanden is sinds het nieuwe schooljaar een gezond voedingsbeleid ingevoerd. Dat wil zeggen dat vier dagen in de week gezonde tussendoortjes verplicht zijn, er aandacht is voor gezonde traktaties en gezonde lunchtrommels worden aangemoedigd.Lees hier het volledige verhaal

Maatwerk
Fruit in de Klas is maatwerk en werkt dus niet met vaste concepten. Het project kan daarom starten wanneer de school dit handig vindt, ingericht worden op de manier die het beste past en net zo lang duren als wenselijk.

De kosten
Het fruitproject is non-profit. Dit betekent dat we geen winst maken en dat de kosten voor de school en/of ouders dus laag kunnen blijven.

Contact
Wilt u weten wat Fruit in de klas voor u en uw school kan betekenen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Sacha Schouten, 071-3018479